Föreställning: Schakt / Feeding Monsters med Norrdans

Norrdans bjuder på en tvådelad afton med en modern klassiker av Per Jonsson, följt av Felix Landerers nyskapade verk Feeding Monsters.

Torsdag 13/10 kl. 19.00
NorrlandsOperan - Black Box
Introduktion i Baren kl. 18.30
Föreställningens längd:
1 tim 30 min inklusive paus
Biljetter: Ticnet eller NorrlandsOperan

Schakt av Per Jonsson är en modern klassiker i sin genre och en av de starkaste svenska koreografierna genom tiderna. Schakt hade premiär på Cirkus i Stockholm 1983. Föreställningen med tre manliga dansare och Peter Bengtsons suggestiva musik hade en enorm genomslagskraft. Schakt kännetecknas av Per Jonssons intensitet och känsla och kräver därför starka fysiska dansare. Efter flera framgångsrika uppsättningar i Sverige är det Norrdans tur att ge liv åt detta underbara verk.

Feeding Monsters för åtta dansare är det första verket som Felix Landerer skapar för ett svenskt kompani. Felix har utgått ifrån tanken på konsumtionshetsen och människans ständiga strävan efter mer, känslan av att aldrig bli nöjd, att känna sig instängd och som en fånge i sina egna tankar. Vi matas med så mycket reklam och information om hur vi borde vara, vad vi borde vilja ha, att vi till slut inte kan styra över våra egna önskningar och behov. Våra inbillade krav blir till monster i våra hjärnor, hur mycket vi än försöker att ge dem slukar de allt likt svarta hål.
Scenografi och ljusdesign är skapad i nära samarbete med koreografen och förstärker känslan av människans instängdhet i verket. Med hjälp av videoprojektioner och subtil ljussättning förflyttas vi in i en värld som är lika mycket inom oss själva som utanför.


Schakt
Koreografi: Per Jonsson
Musik: Peter Bengtson
Ljusdesign: Torkel Blomkvist

Feeding Monsters
Koreografi: Felix Landerer
Musik: Christof Littman
Kostymdesign: Bente Rolandsdotter
Ljusdesign/Scenografi: Fredrik Zetterberg

Medverkande: Dansare från Norrdans

Produktion: Norrdans, Scenkonstbolaget Dans

Mer information: www.scenkonstbolaget.se/schaktfeedingmonsters

Vänliga hälsningar

Maria Grönfeldt Thörnberg
Produktionssamordnare

norrdans
scenkonstbolaget│dans

e-mail maria@norrdans.se telefon +46 (0)611 883 74 adress Storgatan 12 D, 871 31 Härnösand