Morganas Döttrar: Dark Weekend Umeå, 11-13:e november

Morganas Döttrar är en Umeåbaserad dansgrupp bestående av Katarina Klingberg, Madeleine Ghafoori, Ylva Åkesson och Ida Holmgren. Gruppens medlemmar har under många år tränat och uppträtt med egyptisk magdans men tröttnat på dess traditionalism och glättighet. Vi har därför skapat vår egen dansstil, Kick Ass Fusion Bellydance.


Fredag 18.30-20.30: Tribal Fusion. Teknikträning och kombinationer som du kan använda för att skapa din egen dans. Blandad nivå, lämplig för de flesta. Lärare: Elin Kåven.

Elin Kåven är en samisk fusiondansös från Karasjok, som i sin dans inspireras av de nordnorska vidderna och dess väsen.


Lördag 11.00-12.30 och söndag 10.00-11.30: Gypsy Fusion, del ett och två. Gypsy fusion innehåller danstekniker och uttryck från romska danser från Ryssland, Turkiet, Spanien och Indien plus grunderna från klassisk ballett. Grundläggande teknik, hållning, kjolteknik, snurrar, förflyttningar, armar, händer och uttryck ingår i kursen. Vi arbetar också med improvisation och personligt uttryck. Viss bakgrund i magdans, flamenco, bollywood eller liknande rekommenderas. Ta med en stor kjol, helst dubbelcirkel.

Lärare: Dud Muurmand.


Lördag 13.30-15.30 och söndag 12.00-13.30: Dark gypsy, del ett och två. Dark gypsy är dramatik, mystik och mörka äventyr. Element från transdans, afro och skarp flamenco lägger en mörkare ton över tenkiken och uttrycket i Gypsy. Vi dansar på golvnivå, i halvhöjd, gör avancerade snurrar och fördjupar oss i dansens dramatiserande aspekt. Knäskydd rekommenderas.

OBS: För att delta i Dark gypsy måste du också gå Gypsy Fusion.

Lärare: Dud Muurmand.


Söndag 14.00-16.00: Afro fusion. En fantastisk blandning av afro, tribal och lite tung, grundad Ghawazee. En glad och gungig dans som får dig att svettas! Blandad nivå, lämplig för de flesta. Lärare: Dud Muurmand.


Dud Muurmand från Köpenhamn är en artist som arbetar med och undervisar i dans och teater. Hon arbetar in de historiska aspekterna av traditionella danser och smälter samman det förflutna med framtiden i nyskapande utrycksformer.

Läs mer om henne och hennes dans på www.dudmuurmand.dk

Avgifter

Tribal fusion  400kr

Gypsy fusion (1+2) 500kr

Dark gypsy (1+2) 500kr

Afro fusion 400kr

Paketpris för alla tillsammans 1500kr


Betalning sker till pg 1339946-4. Skriv namn och vilka kurser betalningen gäller. Maila också till morganas.dottrar@gmail.com och berätta att du betalt och vad betalningen gäller för, så vi undviker missförstånd.

Läs mer om Morganas Döttrar på www.morganasdottrar.se