Nominera föreställningar till Scenkonstbiennalen


Inbjudan att nominera föreställningar till
DEN SVENSKA SCENKONSTBIENNALEN
den 22-26 Maj 2013 i Jönköping

OBS! Sista nomineringsdatum ändrat till 1 december 2012
Till scenkonstinstitutioner, teater- och dansgrupper, fria producenter

Hej!
Den Svenska Teaterbiennalen byter skepnad efter tio framgångsrika biennaler på olika teatrar i landet. Tillsammans med Dansbiennalen blir vi nu en samlingsplats för alla genrer inom scenkonsten.Scenkonstbiennalen kommer att innehålla gästspel med produktioner från hela landet, workshops, seminarier och många andra möjligheter till konstnärligt utbyte och samtal.
Valet av föreställningar kommer dock att göras på ett nytt sätt. Vår gemensamma arbetsgrupp tillsätter under oktober en urvalskommitté, med representanter för olika scenkonstområden.
De valda föreställningarna ska ha spelats på någon scen ända fram till maj 2013 och någon kan t o m ha premiär först under biennalen.

Vi inbjuder alla producenter i landet att själva nominera föreställningar som de vill föreslå att spelas på Scenkonstbiennalen. I Jönköping finns många scener av varierande storlek.

Föreställningen ska:

- vara dans, musikteater, performance, teater mm

- ha haft/ha premiär mellan januari 2011 och maj 2013

- rikta sig till barn, ungdom eller vuxna

- ha ”biennalkvaliteter”

- vara praktiskt och tekniskt möjlig att spela under biennalen


Det måste vara producenten (teatern/ gruppen/ produktionsbolaget etc.) själv som lämnar förslaget med en motivering för förslaget. Motiveringen är en förutsättning, men den bör vara max ca 1 A4. Förslaget innebär ett åtagande, som förstås inte kan vara bindande men som signalerar intresse av och möjlighet att medverka på biennalen.


Förslagen kan skickas löpande fram till 1 december 2012 till

scenkonstbiennalen@teaterunionen.se

eller till Svensk Teaterunion/ Biennalförslag,
Kaplansbacken 2, 112 24 Stockholm