Studieförbundet Bilda: Kontaktimprovisation och clown

Studieförbundet Bilda bjuder in till workshop, jam, tid att mötas och dela. 
Kom och dansa med oss, på naturnära kursgård utanför Umeå.
Helgen har en öppen struktur, vi som kommer bidrar med vad helgen blir.

Öppen för alla med nyfikenhet att utforska kontaktimprovisation och clowneri.


Tid 5 april - 8 April.
Kostnad 1200 kr. Mat, logi, workshop, jam.
Innan 12 mars: 900 kr.
Endast workshop i clown, fre och lör: 800 kr
Anmälan http://www.bilda.nu/sv/Amne/Cirkelinformation/?circle=508878
Info eldfaugel@hotmail.com

Workshop Kontaktimprovisation och clown

Välkommen till ett workshop där lust och kraft leder oss in i dans och improvisation. Vi utforskar clownens förhållningssätt och förankrar det i kroppen. Improvisation får djupare dimensioner av clownens potential och lekfullhet. Under workshopen skapar vi mötet mellan kropp och röst genom olika tekniker så som tantra och grunderna i kontaktimprovisation.

Kontaktimprovisation är dans- och improvisation med metoder som fördjupar kroppens möjligheter till rörelse och uttryck. Du utforskar tekniker för att kunna röra dig fritt med andras kroppar och i rummet. Mötet mellan clowneri och kontaktimprovisation skapar möjligheter att förankra din clown djupt i kroppen och rörelsen.

Lärare: Marion Michel Dansare, skådespelare, clown och sångare. Hon har arbetat konstnärligt och pedagogiskt med improvisations-tekniker i över 15 år. Med sin bas i Frankrike driver hon diverse projekt och performance kopplad till barn, ungdomar och vuxna. Hon delar med sig av en mängd olika tekniker som utgör grunden för hennes arbete; kontaktimprovisation, circus, meditation, body-mind-centering, buto, musik och röst-improvisation, authentic movement, inspiration från naturen, yoga, lek och komposition m.m.