CLOSE ENCOUNTERS - Konferens om konsten att undervisa i dans. DOCH 28 - 31 oktober

Nu närmar vi oss med stormsteg årets stora händelse på DOCH - konferensen om konsten att undervisa i dans.

Idag är det viktigare än någonsin att värna konsten och de estetiska ämnenas roll i samhället. En viktig del av detta är att arbeta för att undervisningen av de estetiska ämnena håller en hög kvalitet och att lärandets konst ständigt utvecklas och fördjupas.


Vid höstens stora CLOSE ENCOUNTERS-konferens på DOCH 28 -31 oktober är det dansundervisningen som står i fokus. Vad har dans för roll i vår samtid, vilken utveckling pågår och varför är dansundervisingen så viktig, är några av de frågeställningar som kommer att diskuteras. Konferensen kommer också att utgöra ett forum där alla som arbetar med dans i någon form kan mötas och utbyta idéer samt diskutera forskning och konstnärliga praktiska praktisk erfarenheter. Konferensen kommer att omfatta workshops, presentationer, morgonklasser i dans och seminarier - street, egyptisk dans, modern och nutida dans, indisk dans, balett, jazzdans, orientalisk dans, historiska danser med flera kommer att behandlas. Tillsammans med de mest prominenta inom området erbjuds du som deltagare möjlighet att fördjupa dig inom ämnet, komma till nya insikter och framförallt inspireras.

CLOSE ENCOUNTERS kommer bland annat att gästas av den internationellt erkända koreografen och dansaren Irene Hultman, Docent Ralph Buck från Nya Zeeland som är en ledande forskare inom Community Dance och professor Gabriele Klein från Tyskland som forskat om koreografi och undervisning tillsammans med Pina Bausch och många fler. Konferensen erbjuder en mötesplats och möjligheter att nätverka med en mängd intressanta pedagoger, dansare, koreografer och forskare från hela Norden, Malta, England, Tyskland, Sydafrika, Nya Zeeland och USA.

Genom att utveckla dansundervisningen kan vi bidra till att stärka dansens roll i samhället!

Har du missat att anmäla dig? På www.doch.se/closeencounters får du mer information och kan skicka in anmälningsblanketten.

Varma hälsningar

Petra Frank
Lektor/Prefekt
Senior Lecture/Head of
Department Dance Pedagogy

Postal address: P.O. Box 27043, 102 51 Stockholm, Sweden
Visiting address: Brinellvägen 58

Phone: +46 8 562 274 66
Fax: +46 8 562 274 10

petra.frank@doch.se
www.doch.se