Dansmässa 2013 - Information och anmälan

Nu är det dags att anmäla sitt intresse att delta på Dansmässa 2013 – en nationell utbudsdag för den professionella dansen!

Den 25 januari 2013 kommer vi, liksom tidigare år, arrangera en dansmässa på Dieselverkstaden i Nacka. Även i år samlar vi utbudet för barn-, ungdoms- och vuxenproduktioner under en och samma dag. Det innebär att det under dagen finns möjlighet för er att visa utdrag på ca 10-15 min ur aktuella produktioner.För er som ansöker med flera olika produktioner eller med samma produktion för både skol- och vuxenpublik ber vi er att göra separata ansökningar. Tänk på att de produktioner ni väljer att anmäla ska ha möjlighet att turnera under såväl höst 2013 som vår 2014. Produktionen kan redan haft premiär eller ha det senare under våren. Dock bör den inte ha visats på Dansmässan tidigare.

Bifoga så mycket material som möjligt kring er produktion: utbudsblad med faktaruta, eventuella recensioner, dvd, länk till youtube eller vimeo (hel föreställning, alternativt repetition om produktionen ej är klar) o.d. Skicka in allt material på en gång för att underlätta hanteringen vid urvalsprocessen!

Deadline för anmälan är den 5 november 2012. Därefter startar referensgruppen från Dansspridningsnätverket sitt arbete med att välja de produktioner som kommer att delta under dagen. Vår ambition är att svara alla senast den 5 december.

Danmässan har utvecklats till en branschmässa och i år, 2012, var antalet besökare cirka 300, dvs. fullsatt! Till dansmässan kommer besökare från hela landet däribland arrangörer, danskonsulenter, Riksteaterkonsulenter, kulturombud, kultursekreterare och teaterchefer.

Ni som i detta nu vet att ni inte kan delta med en färdig produktion kan liksom föregående år anmäla intresse via mail (enl. nedan) för att presentera er verksamhet i foajén. Tanken är att foajén ska vara en mötesplats under mässan där ni kan sprida infomaterial, visa DVD och mingla.

Under mässan kommer även olika projekt att presenteras: skapande skolaprojekt, dans för alternativa spelplatser, dansfilm mm. En del kommer att presenteras helt kort från scenen, annat i foajén eller i andra rum. Kom gärna med idéer!


Har ni några frågor maila gärna margreth.elfstrom@danscentrum.se


Ansökningsformulär hittar du här (OBS! Använd ett formulär per produktion.)

Välkommen med din ansökan!