Är du scenkonstnär med intresse för genusfrågor?

Projektet Herstory utgår ifrån kvinnliga konstutövare som haft betydande inflytande på sin sam- och/eller framtid men vars gärningar inte alltid överlevt den patriarkala västerländska historieskrivningen. Hur påverkar det dagens konst och syn på kreativitet? Hur kan vi behandla detta tema på scen?

Herstory kommer inledas med fem workshops. Under dessa vill vi sammanföra scenkonstnärer med olika uttrycksmedel men som delar en konstnärlig, intellektuell och känslomässig nyfikenhet inför ämnet. Med hjälp av olika devising- och improvisationsmetoder undersöker vi möjligheterna att förhålla oss till temat genom sceniska uttryck.

En första workshop kommer hållas 6-7 april i Göteborg och vi vill ha din intresseanmälan nu! För er som inte bor i Göteborg kommer vi i möjligaste mån att ordna kostnadsfritt boende. 


Du är;

professionell scenkonstutövare (dansare, skådespelare, performanceartist, musiker, etc) som tycker om/är nyfiken på improvisation och devising. Du bör vara bekväm med att använda kroppen som uttrycksmedel, men du behöver absolut inte vara dansare med perfekt teknik eller toppakrobat! Ett öppet sinne är dock ett måste!

Du får:

- en gratis tvådagars workshop i improvisation och devising.
- tillfälle att möta och utbyta erfarenheter med likasinnade.

Bakom Herstory och workshopen står Sanne Skjervik och Mika Mörner. Sanne är utbildad i dans och koreografi vid Gotlands Dansutbildningar och har senare, som första svensk, erhållit en BA (Hons) i Physical Theatre vid East 15 Acting School i England. Just nu arbetar hon deltid som danslärare på estetiska gymnasieprogrammet.

Mika Mörner är även hon utbildad vid Gotlands Dansutbildningar och frilansar sedan 2010 som dansare, koreograf och pedagog. Hon är intresserad av communitykonst och har initierat och genomfört en förstudie om att använda dans på HVB-hem. Mika har också läst genusvetenskap vid Göteborgs Universitet.

Herstory är ett stort projekt och senare i år kommer en föreställning att ha premiär. Workshopsens syfte är förutom att fördjupa oss i temat också att hitta de scenkonstnärer vi vill arbeta med på scen senare i projektet.

Du som vill komma på workshop kan maila ett personligt brev till herstoryprojekt@gmail.com . Vi behöver veta

-vem du är

-vad du gör

-på vilket sätt temat för workshopen intresserar dig

-vad kan du bidra med

Skriv kort och koncist :)

Vi behöver ditt mail senast den måndagen den 25e mars.

Om du inte kan just dessa datum men är intresserad av framtida workshops är du självklart välkommen att höra av dig!