Inbjudan till workshop i Barockdans

Norrlandsoperan bjuder in till en rolig och innehållsrik workshop i Barockdans med koreografen och dansaren Karin Modigh 7/10 kl. 16.00-18.00 Anderstorpskolan, Skellefteå. Workshopen riktar sig till dig som undervisar eller dansar proffesionellt. Workshopen är kostnadsfri. Om du är bosatt i Umeå eller annan del av Västerbotten kan du få ett resebidrag från Dans i Västerbotten. Hör då er till Clara West, se kontaktinfo nedan.

Karin om Workshopen:
"Undervisningen utgår från barockens rörelsemönster och dansformer, och betonar kroppsmedvetenhet, musikalitet, stilkänsla, dansglädje och förmåga att
dansa tillsammans."

Om hur Barockdansen kan användas i skolämnena

"För trehundra år sedan var danskunnighet A och O: en graciös kropp betydde en god karaktär, och att dansa bra kunde ge en biljett till både ämbeten och äktenskap. Idag fyller dansen en annan funktion, men dansundervisning är fortfarande ett utmärkt sätt att träna viktiga sociala, motoriska och estetiska färdigheter. Barockdansen har överlevt till vår tid genom skriftliga källor, och dansas idag på scener runtom i världen. Vår undervisning utgår från barockens rörelsemönster och dansformer, och fokuserar på kroppsmedvetenhet, dansglädje och förmåga att dansa tillsammans. Den fungerar i flera av skolans ämnen, både praktiska och teoretiska."

Anmälan till clara.west@norrlandosperan.se
Arr: Dans i Västerbotten, Norrlandsoperan

Har du frågor så är det bara att höra av sig! Sprid ordet.

Vänligen/
Clara West
Danskonsulent

Arb: +46 (0)90-154318
Mob: +46 (0)70 399 24 55
E-mail: clara.west@norrlandsoperan.se
NorrlandsOperan
Operaplan 5, Box 360
901 08 Umeå
www.norrlandsoperan