Välkommen till kostnadsfri workshop med Les Slovaks

Danscentrum Norr i samarbete med Dans i Nord och med stöd från Norrbottens Läns Landsting har den stora glädjen att få bjuda in samtliga danscentrum norr medlemmar till en kostnadsfri workshop den 12 december med Martin Kilvady från danskolektivet Les Slovacs 

Martin är uppvuxen i Slovakien, och har bl.a varit medlem av ROSAS danskompani och dansat för många stora koreografer, har influenser från bl.a David Zambrano och Chrysa Parkinson. Han har arbetat med många stora danskompanier över hela världen och är en av initiativtagarna till Les Slovaks danskollektiv/kompani. Martin har undervisat sedan -91 på många moderna dansskolor och gett regelbundna workshops och haft daglig träning på olika kompanier runt om i Europa.

TIPS! Les Slovaks föreställning” Fragments” visas i Umeå 11/12 kl. 19.00 på Norrlands Operan

Kursen riktar sig till dig som är intresserad av nutida modern dans. Vi kommer arbeta först med en teknik klass, som bygger mycket på golvskola och release-teknik. Vi fortsätter sedan med en kreativ klass där du själv hittar verktyg för att skapa eller uttrycka dig via dansens medium. Kvällen avslutas med en dansdialog där du kan fråga Martin om hans tankar omkring dans, skapande, konstnärligt eller personliga liv. Martin är en eftersökt och mycket omtyckt gästlärare på många av de stora dansskolorna som finns ute i Europa just nu. Ta chansen att träffa honom när han kommer till oss i Norrbotten. Ett kostnadsfritt arrangemang att delta i, finns fika där (thé, frukt, smörgås) och alla är varmt välkomna!

SCHEMA 12/12, 2013
Kl. 16-17.30 Teknik klass
17.45-19.00 Kreativ klass
19-20.00 Dansdialog & fika
Plats; MHSK, Piteå ”stora” danssalen, för vägbeskrivning ring Lenitha

Anmälan till
Lenitha Hedqvist
Länsdanskonsulent i Norrbottens läns landsting
072-2427996, sms funkar fint!!
lenitha.hedqvist@nll.se