FÖRESTÄLLNINGEN LIKAOLIKA SPELAR I UMEÅ

 1 november 2016

Det Skellefteå-baserade danskompaniet AKDANS gästar NorrlandsOperan med föreställningen LIKAOLIKA

Lördag 12/11 kl.13.00 & 15.00
Norrlandsoperan, Umeå

Biljetter, info samt trailer finner ni via:

Ett oväntat äventyr som bjuder på tokiga och brokiga upplevelser. En barn- och familjeföreställning om att mötas. 
I dansen får du följa med till min alldeles egna mystiska plats. Allt känns först bekant, men det verkar vara fler som har hittat dit. Mötet utvecklar sig till ett oväntat äventyr som bjuder på tokiga och brokiga upplevelser.  
LikaOlika utgår från nyfikenheten för det obekanta. Hur reagerar vi i ett obekant möte, hur kan vi samspela och vad kan det utveckla?
Vem är egentligen olik någon? Vilka olika vägar kan en resa i relationen mellan människor ta och vad kan det berika? Våga vara, vi är alla LikaOlika! 

Ett par av barnen som sett föreställningen i Skellefteå tidigare sa så här om den:
”Jag tyckte det handlade om att det lönar sig inte att vara osams. Det är bättre och roligare om man är vänner.” / Flicka 8 år
”Det var som om det var något nytt ni såg, typ att bollen var ett ägg. Som om något nytt skulle komma ut från det. Det var därför det var så spännande och ni var så nyfikna på samma gång.” / Pojke 8 år
 Jenny Petersson på Norran säger så här om föreställningen; 
I LikaOlika saknas inte överraskningar och kvicka tempoväxlingar. Glädjefull nyfikenhet, men också avundsjuka och rädsla. AKDANS nya dansföreställning är rykande aktuell - det handlar om möten med det främmande.

Koreografi: AKDANS och Mikael Ståhl
Dansare: Anna WestergrenKajza RauhalaMikael Ståhl Fotograf: Mikael Ståhl