Skip to content
bodywood_nykoping_20170613_413
Postat: October 24, 2023

INSTÄLLT! Dansworkshop som bygger på dansföreställningen Bitch

Startdatum: November 23, 2023
Starttid: 13:30
Sluttid: 16:30
Pris: Kostnadsfritt
Plats: Dansinitiativet, Ålgatan 7E, Luleå

OBSERVERA ATT DETTA ARRANGEMANG ÄR INSTÄLLT. Intresserade hänvisas till den workshop som arrangeras den 22 november kl 18.00
Mer info längst ner på denna LÄNK

Vill du hitta din inre Bitch? Kom och dansa med oss och förvandla nutida dans till ritualer inspirerade från häxkonstens historia. Vi kommer skaka i mörkret, shapeshifta, bjuda in danser från danshistorian, arbeta med rösten i symbios med rörelsen, röra oss som en kropp och uppfinna skrivpraktiker till varje ritual. Det blir en Bitchfest!

En bitch anlägger bränder; hon är en farlig och lättretlig karaktär som attackerar utan att fråga först. Hon ser sig själv som en hjälte och använder magiska krafter till att rädda världen från galenskap. Hon bär på en enorm energi och när hon möter mörka krafter låter hon sina inre eldslågor slicka dem. Bitchens kraft är stark men inte fientlig, högljudd med en röst som klyver berg. Hon älskar att skaka alla sina kroppsdelar och har en tendens till övermod. Bitchen har en okrossbar förbindelse till sin flock och tillsammans praktiserar de bitchcraft.

Workshoppen bygger på de praktiker som vi kallar för bitchcrafting som blev till när vi skapade dansföreställningarna BITCHCRAFT (2017), Bitch (2021) och Granddaughters (2022). Häxmöten är för kvinno- identifierade personer och kommer hållas tillsammans med koreograferna Eliisa Erävalo och Halla Ólafsdóttir.

 

Workshopen erbjuds inom ramen för det residens som Eliisa och Halla har hos Dansinitiativet och går att kombinera med den workshop i producentskap som Danscentrum Norr arrangerar inom ramen för Dansutveckling Norrbotten på förmiddagen samma dag.

 

Mer om bakgrunden till föreställningen Bitch och höxmöten
Bitch är en dansföreställning som förvandlar nutida dans till ritualer inspirerade från häxkonstens historia. Ett mänskligt batteri som genererar systerskap, omtanke och samhörighet. Bitch är en uppföljare till dansföreställningen BITCHCRAFT (2017) och kommer bygga på och utveckla de praktiker som vi kallar för bitchcrafting. Bitchcraft praktikerna ser vi som en form av aktivism som genererar mötesplatser i form av nya dansföreställningar och workshops. Vi ser teatern som en plats för ritualer och vi vill förkroppsliga hur kvinnor har använt sig av magi för att utöva den sociala och kulturella makt de annars varit berövade. Under residenset på MDT och i samband med föreställningarna på Turteatern kommer vi att ordna flera gratis workshop som vi kallar häxmöten.

HÄXMÖTEN

Vi är intresserade av att skapa en hel värld runt bitchcraft genom att hålla workshops och att skapa flera uppföljare som bygger på bitchcrafting praktikerna. I en workshop (2018) med Cullbergbaletten och Iceland University of the arts (2019) upptäckte vi att bitchcraft praktikerna förändras och utvecklas med de människor som utövar de, vilket öppnar upp till väldigt olika resultat i form av föreställningar och workshops. Vi drömmer om ett framtida projekt där vi kan samla alla som har deltagit i arbetet med bitchcraft genom workshops och föreställningar, det blir någon slags Bitchfest.  Vi ser häxmöten som ett sätt för att dela våra praktiker med en större grupp och samtidigt få prova våra idéer med flera syster häxor. Vi vill också ge plats för nya eventuella samarbeten att uppstå i ett sånt sammanhang. Vi vill att häxmöten ska vara en behållare för ett radikal systerskap.

 

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. 

Håll dig uppdaterad!

Registrera dig på vårt nyhetsbrev för att få uppdateringar om våra senaste nyheter, workshops och nya föreställningar!