Skip to content
Skaermbillede-2020-01-08-kl.-16.09.36
Postat: June 5, 2023

Processvisning av Spacius Nook – Johanna Forsehag

Startdatum: June 21, 2023
Starttid: 19:00
Pris: Gratis
Plats: Studioscenen, Norrlandsoperan

Dansaren Johanna Forsehag kommer under vårt residens på Norrlandsoperan undersöka kopplingar mellan ljudvågor och rumslig uppfattning. Den 21 juni öppnar hon dörrarna och bjuder in till en processvisning av verket Spacius Nook med efterföljande samtal och fika. Under visningen kommer ni att få ta del av en blandad kompott av scores, texter och tester som hon spenderat sin tid tillsammans med i rummet. Därefter följer ett publiksamtal där det finns tillfälle att dela reflektioner och frågeställningar.

Vi kommer bland annat försöka förstå oss på hur olika ljudrum kan påverka rörelsemönster, interaktioner och känslor. Se om det är möjligt att använda kroppen som ett enda stort öra, och hur vi relaterar till det vi inte ser. Välkomna in till ett tomrum fyllt av ljud! /Johanna Forsehag, dansare och koreograf

Johanna utforskar människans uppfattning av rumslighet och lyssnande – hur vi lyssnar, vad vi lyssnar med och hur vi tolkar det vi hör. Hon undersöker huruvida vi kan bli mer lyhörda på omgivningen samt medvetna i vår rumsliga närvaro, genom att lyssna. Lyssna till nuet, till varandra och till ljudvågorna som fyller tomrummet. Projektet är ett samarbete mellan vetenskap och intuition där fantasi får ta lika mycket plats som verklighet. Scores inspirerade av anatomi och audiologi blandas med spektra av låga frekvenser, djupa vibrationer och empatiskt inkännande.

Residenset möjliggörs genom projektmedel från Umeå Kommun och genomförs i samarbete med Dans i Västerbotten och Norrlandsoperan.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. 

Håll dig uppdaterad!

Registrera dig på vårt nyhetsbrev för att få uppdateringar om våra senaste nyheter, workshops och nya föreställningar!