Skip to content
1
Postat: February 5, 2024

PRODUCERA DANS I NORR (digitala träffar)

Startdatum: March 13, 2024
Slutdatum: April 24, 2024
Pris: Kostnadsfritt
Format: virtuell träff
Plats: Zoom

PRODUCERA DANS I NORR 

Fyra digitala tillfällen för fortbildning och nätverkande för fria dansverksamma i norra Sverige.

💬The sessions will be held in a mix of Swedish and/or English based on the needs of the group.

Dessa träffar riktar sig till dig som är dansare, koreograf, performancekonstnär, danspedagog/lärare, producent, projektledare/främjare som jobbar med/vill initiera dansprojekt eller dansproduktioner i norra Sverige.

Längtar du efter ett sammanhang där du får utbyta tankar, lyssna på andras erfarenheter och dela med dig av dina egna, ifrågasätta och fundera tillsammans med andra dansverksamma i norrlänen? Då har du hittat helt rätt. Kanske är det här starten på ett interregionalt dansnätverk?

Träffarna kommer att bestå av två delar; först en gäst kopplat till dagens tema, som antingen föreläser eller svarar på frågor, följt av tid för erfarenhetsutbyte/gruppdiskussion/frågor/övningar etc.

Samtliga träffar modereras av Marie Wårell, verksamhetschef & konstnärlig ledare på Dansinitiativet i Luleå.

För att ni ska hinna bygga kontakt med varandra och skapa ett öppet och tillitsfullt samtalsklimat avser anmälan hela programmet som består av fyra digitala träffar; kl 14-16 den:

💫13 mars: Smart ekonomi för dansande kreatörer med Anna Lindblom från Revikus
Hur kan man förenkla och skapa hållbara vanor för den löpande bokföringen som förenklar inför bokslut och redovisningar? Vilka lagar och regler är viktiga att komma ihåg? Du får även tips som underlättar samarbetet om du vill anlita en byrå/konsult.

Föreläsning följt av frågestund och erfarenhetsutbyte.

💫24 april: Skriftlig kommunikation, att översätta en konstnärlig idé till text med Hanna Kangassalo
Vad är skillnaden på att beskriva den konstnärliga idén och projekt/genomförandeplanen? Fokus på att beskriva den konstnärliga idén och verktyg för att skriva den typen av text, som kan användas till ansökningar såväl som marknadsföring och sälj.

Föreläsning och workshop tillsammans med verkliga exempel, gärna från deltagarna.

💫22 maj: Nationella finansiärer med Anneli Strömqvist från Konstnärsnämnden
Chans att träffa Anneli som har lång erfarenhet av att handlägga ansökningar som informerar kring Konstnärsnämndens olika stipendier och bidrag.

Dragningen följs av öppen frågestund och dialog där ni som deltagare uppmanas att förbereda frågor och lyfta ert perspektiv.

💫5 juni: Samarbete med andra professioner med Ida Isak Westerberg och Marie Wårell
Dansen kombineras oftast med andra konstformer; musik, scenografi, ljus, filmare, kostym etc. Hur jobbar man som danskonstnär i dessa samarbeten?

Ida Isak och Marie berättar om sitt samarbete kring kreationen av Väven samt andra erfarenheter av samarbete med andra professioner. Detta följs av gemensamt erfarenhetsutbyte och tid att dela positiva erfarenheter och utmanande upplevelser. Vad har funkat för dig och varför? När och varför är det ibland svårt att samarbeta med andra professioner?

Detta tillfälle avslutas med en utvärdering av vårens program och öppnar upp för förslag på teman och gäster för hösten 2024.

Anmäl dig via mejl till dansutvecklingnorrbotten@gmail.com – senast 10 mars. Uppge namn och verksamhetsort.

Kostnadsfritt, 20 platser & först till kvarn!

 

The lecture will be held in Swedish and the rest of the session in mix of Swedish/English based on the needs of the group.

 

Insatsen initieras av det regionala utvecklingsprojektet Dansutveckling Norrbotten som finansieras av Region Norrbotten och Kulturrådet. Insatsen möjliggörs genom samverkan och samfinansiering med danskunsulenterna/dansutvecklarna i de fyra norrlänen.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. 

Håll dig uppdaterad!

Registrera dig på vårt nyhetsbrev för att få uppdateringar om våra senaste nyheter, workshops och nya föreställningar!