Skip to content
Producera-mera-dans
Postat: October 14, 2023

Workshops i producentskap i Umeå

Startdatum: November 6, 2023
Slutdatum: November 7, 2023
Starttid: 10:00
Sluttid: 15:00
Pris: Kostnadsfritt
Format: fysisk träff
Plats: Umeå, Norrlandsoperan

Program:

6 november
10.00-11.00 Föreläsning kring planering och budgetering av scenkonstproduktioner, ledd av Katja Seitajoki.
11.00-12.00 Samtal om ansökningar lokalt, nationellt och internationellt, för att få en överblick över finansieringsmöjligheterna, leds av Katja Seitajoki.
13.00-14.45 Hållbar kommunikation. Hanna Kangassalo ger oss verktyg för att skapa en kommunikationsstrategi på lång sikt.

7 november 
10.00-12.00 Birgit Berndt ger en lokal och framför allt internationell blick på samarbeten, samproduktioner och nätverk. Presentationen följs av en workshop med samma fokus: vilka nätverk finns och hur bygger vi dem?
13.00-14.00 Hållbar rörelse. Workshop om hur du kan göra din dansverksamhet mer hållbar. Ledd av Katja Seitajoki  

 
Båda dagarna:

Vi finns på plats från kl 9.00, kom gärna tidigare för fika och för-snack!
Det kommer finnas tid för frågor och att börja skissa på egna projekt i relation till föreläsningarna. Efter workshoppsen finns även möjlighet att stanna en timme för coachning individuellt och i grupp.
Om du inte kan medverka hela dagarna, är det även möjligt att anmäla sig till specifika programpunkter.
För er som stannar hela dagar bjuder vi på lunch.

 

Biografier:

Birgit Berndt är danschef vid Norrlandsoperan i Umeå, ett hus som både producerar och presenterar dans. Hon har varit verksamhetsledare för festivalen euro-scene Leipzig samt varit administrativ ledare för Tysklands största dans- och teaterfestival Festival Theater der Welt i Ruhr. Efter över tio års arbete med Tysklands dansfält flyttade hon till Sverige för att arbeta som kultursekreterare i Jönköping Kommun och verksamhetsledare för Danscentrum Väst. Birgit har en masterutbildning i kommunikation och media och har även dramaturgiska uppdrag.

Katja Seitajoki har lång erfarenhet av att arbeta med scenkonst som producent och projektledare samt som koreograf/regissör. Genom åren har hon arbetat både inom institutioner och i det fria fältet och har därmed en djup förståelse av dans- och performancefältets infrastruktur och hur det fungerar framför allt i Sverige men även i Europa. Sedan 2012 har hon arbetat på Dansens Hus i Stockholm och Dansnät Sverige som producent och projektledare. Parallellt med arbetet har hon också arbetat med dans i det fria fältet som producent, koreograf och regissör. Katja har utbildat sig på Mimprogrammet på Uniarts och på Kultur, konst, ekonomi på Södertörns högskola. 

Hanna Kangassalo är frilansande skribent och kommunikatör med lång erfarenhet av kommunikationsarbete från kulturinstitutioner och PR-byrå. Hon är ursprungligen utbildad till kulturjournalist. Sedan hon blev frilansare 2022 arbetar hon främst inom kultursektorn, bland annat med Riksteatern, Norrlandsoperan och kompanier i det fria dansfältet. Hanna hyser en stark kärlek till just danskonsten och tycker att kommunikationen i bästa fall är en relationsbyggande förlängning av konsten i sig.

 

Workshopsdagarna arrangeras som del av projektet Producera mera dans som drivs av Danscentrum Norr i samarbete med Dans i Västerbotten, finansierat av Region Västerbotten.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. 

Håll dig uppdaterad!

Registrera dig på vårt nyhetsbrev för att få uppdateringar om våra senaste nyheter, workshops och nya föreställningar!