Skip to content
325398750_434397915478300_3694313228522909851_n kopiera2
Postat: January 17, 2023

Kick off Workshop(s)

Startdatum: January 28, 2023
Starttid: 09:00
Sluttid: 17:00
Plats: Balettakademien Umeå

Kick off Workshop(s) med Matilda Fleberg och Maria Nilsson Waller
Ett samarbete mellan Danscentrum Norr och Dans i Västerbotten
Datum och tid: lördag den 28/1 kl 09:00-17:00
Plats: Balettakademien, Nygatan 43, Umeå

Kostnadsfritt evenemang för medlemmar i Danscentrum Norr och verksamma inom dans i Västerbotten. Anmälan görs till: info@danscentrumnorr.se

Märk anmälan Kick off workshop(s) och ange vilka workshops ni vill delta på.

TIPS! Som medlem i Danscentrum Norr kan du söka resestöd för ditt deltagande.

Lördag 28.1
09.00-10.00 Frukostmöte – Presentation Dansutveckling Norrbotten
10.00-11.30 Yoga
11.30-12.30 Lunch
12.30-14.30 Workshop 1/2
14.30-15.00 Paus
15.00-17.00 Workshop 3/4
19.00 Gemensam middag på Elektra. Middagen bekostas själv.

Frukostmöte
Presentation av projektet ”Dansutveckling Norrbotten” med projektledare Irma von Platen och Marie Andersson.

Projektledare Marie Andersson och Irma von Platen presenterar projektet “Dansutveckling Norrbotten”, samt öppnar upp för ett samtal kring vilka utmaningar som finns med att bo och verka som danskonstnär i en mindre centralt belägen region. Vad behövs för att skapa ett levande och hållbart dansliv? Hur gör man för att skapa fungerande nätverk?

“Dansutveckling Norrbotten” är ett treårigt regionalt utvecklingsprojekt som syftar till att främja förutsättningarna för professionella dansare och koreografer att bo och verka i Norrbotten. Projektägare är Region Norrbotten som tillsammans med samverkanspart Danscentrum Norr, samt två projektledare (Marie Andersson och Irma von Platen) driver arbetet. Projektet påbörjades 1 januari 2023 och kommer att löpa över tre års tid.

WORKSHOPLEDARE
Matilda Fleberg
Matilda är en koreograf som kännetecknas av sin förmåga att föra samman individer i symbios genom hypnotisk symmetri, rika lager av detaljer och dynamisk musikalitet. Hennes arbete har synts i kampanjer för Dior & Fashion Week, i TV-program som The Voice Persia och Eurovision och i musikvideor/turnéer/uppträdanden för olika artister som Zara Larsson och Léon.
2021 startade hon sitt eget danskompani ”Fleco Dance Company” med ett globalt synsätt som lägger tonvikt på samarbeten som förenar dans med konstformer som film/fotografi/musik. Matildas första projekt för företaget, kortfilmen ”Fleco Project 001”, fick stort genomslag internationellt och publicerades av bland annat MTV Post, NY Feature & LA Feature.

Maria Nilsson Waller
Maria Nilsson Waller är dansare, koreograf och designer och har arbetat runt om i Europa sedan 2004. Hon har skapat och turnerat ett 20-tal stycken och är sedan 2017 konstnärlig ledare för Flora Fauna Project tillsammans med irländska multi-disciplinära konstnären Stace Gill.

Maria är utbildad vid Kgl. Svenska Balettskolan, Cannes Jaune Ballet och SEAD Salzburg. Hon undervisar regelbundet professionell träning i klassisk balett och nutida dans. Influenser från olika somatiska tekniker, Yoga, Floorwork, Graham-technique, Mattox och kontakt-improvisation återfinns ofta i hennes träning, tillsammans med baletten som har inslag av både den ryska och franska skolan.

Hon vill med sin klass framför allt skapa en hälsosam arbetsmiljö för dagens danskonstnärer, där kropp och själ förbereds för säkert och skadefritt kreativt arbete. Hon vill dela sin dagliga rutin av att stärka och lyssna in kroppen (vare sig detta sker i ensamt arbete eller tillsammans med andra dansare) samt dela nycklar kring tekniskt förfinande, kreativa processer och ständigt förbättra kroppens möjligheter till uttryck, utforskande lek och kommunikation.

Under helgen kommer Maria leda tre olika kompletterande workshops, med tonvikt på klassisk teknik. Dansare av alla stilar är välkomna.

WORKSHOPS
Yoga med Maria Nilsson Waller
Inyengar-baserad

Workshop 1 med Maria Nilsson Waller
En mjuk start med somatiskt fokus där vi arbetar med andning, floorbarre, centre, isolationer och improvisation.

Workshop 2 Jazzfunk med Matilda Fleberg
Jazzfunk är en dynamisk mix av stilar där femininitet är i fokus. Under Jazzfunk-klassen arbetar vi med att djupdyka i detaljer, musikalitet och rörelsekvalité samtidigt som vår inre diva får komma fram.

Workshop 3 med Maria Nilsson Waller
Stång med fortsatt centre work + partnering/repertoar.

Workshop 4 Modern Fusion med Matilda Fleberg
Under Modern fusion-klassen arbetar vi med övningar och koreografier där golvteknik och improvisation kombineras med dynamik och rytmik influerat av hiphop.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. 

Håll dig uppdaterad!

Registrera dig på vårt nyhetsbrev för att få uppdateringar om våra senaste nyheter, workshops och nya föreställningar!