Skip to content
katarina-kolenccopy-of-dsc4146-1800x720-2
Postat: May 3, 2023

Rail2Dance

Startdatum: June 4, 2023
Slutdatum: June 4, 2023
Starttid: 13:30
Sluttid: 15:30
Plats: Norrlandsoperan, Operaplan 5, 90328 Umeå

Välkommen på workshop och sharing-session med danskonstnärer från Sverige, Finland, Tyskland och Slovenien!

 

Tänk dig en järnvägsstation, en tågperrong, ett torg eller en hållplats i kollektivtrafiken. Hur beter du dig på dessa platser – Hur rör du dig, hur står du, vad gör du?

 

Projektet Rail2Dance utgår från mänskliga beteendekoder i det offentliga rummet. Med hjälp av koreografier och lekar förändrar projektets dansare de gällande beteendereglerna. Med nya rörelser belyser de inte bara kroppsspråkets oskrivna regler, de ifrågasätter också innebörden av gemenskap och kastar ljus över miljöer där vi alltför ofta bara går förbi varandra utan någon notis.

Genom popup-dans som plötsligt dyker upp på offentliga platser kan vi, åtminstone för ett ögonblick, ansluta oss till en potentiellt annorlunda värld, där vi kan avveckla sociala beteendekoder och skapa nya regler. Även om det bara är ett ögonblick av att hålla varandra i hand, sjunga på tågstationen eller ligga ner på torget.

Genom att flytta dansen från inomhusscener ut i det offentliga rummet söker projektet hitta en ny publik för samtida dans, som i framtiden även kan komma in i teaterns salar.

 

Projektet är ett samarbete mellan Die Theater Chemnitz i Tyskland, PTL – Plesni Teater Ljubljana / Dansteater Ljubljana i Slovenien, Tanssiteatteri MD i Finland och Norrlandsoperan i Sverige.

 

Projektet är samfinansierat av Europeiska unionens Creative European Program.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. 

Håll dig uppdaterad!

Registrera dig på vårt nyhetsbrev för att få uppdateringar om våra senaste nyheter, workshops och nya föreställningar!