Skip to content
WS_Richard
Postat: September 13, 2023

Workshop FIGHTING MONKEY & FELDENKRAIS

Startdatum: October 20, 2023
Slutdatum: October 20, 2023
Starttid: 13:30
Sluttid: 18:00
Pris: Kostnadsfritt
Plats: Danskompaniet, Körfältsvägen 8, 831 38 Östersund

OBS! Ändrad starttid.

 

Välkomna till dubbel-workshop med Richard Sioustis!

 

Workshopen sker i samarbete med Dansalliansen, Region Jämtland/Härjedalen och Danskompaniet. Kostnadsfritt för dig som är medlem. Kom ihåg att du kan söka reseersättning. 

13:30-15:30 Fighting Monkey

16:00-18:00 Feldenkreis

 

BIO / Richard guidar människor till en ökad medvetenhet kring hur vi rör oss och hur anpassningsbar våra hjärnor är för att lösa olika situationer. Förståelse för hur vi rör oss påverkar alla delar av våra liv, hur vi kan vara öppna för det nya och samtidigt vara väl rotade. Studerat och inspirerats av metoder som MovNat, Ido Portal, Fighting Monkey, Feldenkrais, Ohad Naharins Gaga, Wim Hof metoden men även om hur kroppen fungerar sett till ny forskning inom konceptet om Biotensegritet. Biotensegritet förklarar hur allting är sammanlänkat, där hela vi är en enda organism som är sammankopplad inuti och sammanlänkad med allt omkring oss. Genom att inte skilja rörelserna från andra delar av våra liv blir de en naturlig och central del för att vi ska trivas och vara lycklig i vår vardag.

WORKSHOP / Fighting Monkey; vilka spel spelar du för att hålla dig ung? Här skapar vi konstant nya ”rörelsesituationer” – oregelbundna träningsmetoder för att provocera och öka din förmåga att anpassa dig efter ändrade förhållanden. Denna träningsform hjälper dig att förstå de underliggande principerna för mänsklig rörelse på ett lekfullt och roligt sätt. Här jobbar vi med att bryta mönstren, lära oss nya mönster och försöka hitta våra vingar.

Hur kan man vara öppen för det ”nya” och ändå vara väl rotad?  Det är tänkt att förfina ditt rörelsemönster genom oregelbundenhet och komplexitet – precis vad livet består av.

Hur kreativt anpassningsbar är du i komplexa situationer?

Under dagen kommer vi fokusera på: Rörelsesituationer för att testa den adaptiva kvaliteten på din rörelse på ett icke-linjärt sätt. Vi strävar efter att vårda fantasi, improvisation och kreativitet – som är avgörande för problemlösning

 

WORKSHOP / Feldenkrais är en rörelse pedagogik som handlar om lärande och utveckling av rörelser, lära sig röra sig mer fritt och lätt, att bära mindre stress i sin kropp, att sluta göra sakerna som ger dig smärta. 

Metoden kan hjälpa till att få tillbaka kontrollen över ditt liv och för andra att helt enkelt utvecklas och bli bättre på det du vill. Genom att förstå varför du känner och rör dig som du gör och lära dig hur du kan röra dig annorlunda, så kan du bli mer av den du är och vill vara. 

Feldenkrais metoden handlar om att arbeta med din förmåga att reglera och styra dina rörelser genom att arbeta med nervsystemet för att bryta upp ogynnsamma mönster och kunna lära sig nya mer fördelaktiga mönster. Feldenkrais metoden arbetar med hjärnans förmåga att reglera, bryta och skapa nya kopplingar, vi är inte ute efter flexibla kroppar utan flexibla hjärnor.

Under workshopen så kommer vi utforska kreativitet och rörelse, genom att utsättas för komplexa rörelser och hitta strategier för att hantera och lösa problem, problem som vi inte utsatt för tidigare. Hur vi kan ta vårt lärande och överföra denna kunskap till nya situationer, inte fastna i ”ett” sätt att tänka och agera.

 

Varmt välkommen!

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. 

Håll dig uppdaterad!

Registrera dig på vårt nyhetsbrev för att få uppdateringar om våra senaste nyheter, workshops och nya föreställningar!