Skip to content
Marit_Norrbotten
Postat: November 8, 2023

WORKSHOP Jarkelidh - Vändning, förändring

Startdatum: December 2, 2023
Slutdatum: December 3, 2023
Starttid: 13:30
Sluttid: 12:00
Pris: Kostnadsfritt
Format: Fysisk träff
Plats: Luleå Rytmik och Balettförening, Norra Strandgatan 1, 972 39 Luleå

Välkomna till workshop x2 med Marit Shirin Carolasdotter!

 

Lördag 2 december 2023 kl 13:30-15:00

Söndag 3 december 2023 kl 10:30-12:00

 

 

Workshopen sker i samarbete med Danskonsulenten i Norrbotten. Kostnadsfritt för dig som är medlem. Kom ihåg att du kan söka reseersättning. 

 

 

BIO /
Marit Shirin är en dansskapare med bas i Ubmeje/Umeå och Bryssel och är aktuell med verket Jarkelidh 2023 med Riksteatern. Hon har tidigare skapat verk för Norrlandsoperan med projektet Humans & Soil och arbetat professionellt med dans i Centraleuropa sedan hennes utbildning på Listáháskóli Islands och dåvarande DOCH 2015. 2021 tog hon sin Master in Fine Arts från SKH och undervisar på universitetet på frilansbasis nationellt och internationellt. Hon driver även studion Dotra Art Centre i Ubmeje som är en interdisciplinär dansplats. Hennes starkaste dansupplevelse var i Japan där hon arbetade i perioder med Humans & Soil, Zazen och Butoh 2017–2019.

 

WORKSHOP / Jarkelidh – Vändning, förändring
I min danspraktik är jag influerad av många lärare, dansare och koreografer jag jobbat med under åren som inspirerat till arbetet med föreställningen Jarkelidh. Vi arbetar med transformation som tema i röst och rörelse och hur de kan öppna upp för olika känsloprocesser. Från att jobba med en kroppsdel i taget går vi suggestivt från en minimal rörelsekvalitet till en metamorphosis av konstant förändring och maximering i känslouttryck. I workshopen lamenterar vi genom sorgeprocesser där rösten får ta uttryck i ett kollektivt Moiroloi, ett bevittnande av livserfarenheter som får ta sig till uttryck i dans.

 

Fotot: Arnaud Beleen @arnaudbeleen

 

 

Varmt välkommen!

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. 

Håll dig uppdaterad!

Registrera dig på vårt nyhetsbrev för att få uppdateringar om våra senaste nyheter, workshops och nya föreställningar!