Skip to content
WS_Kaide-Gonzalez-vt24
Postat: December 21, 2023

WORKSHOP Kaide Gonzalez

Startdatum: February 16, 2024
Slutdatum: February 16, 2024
Starttid: 18:30
Sluttid: 20:30
Pris: Kostnadsfritt
Format: Fysisk träff
Plats: Wendelas Dansstudio, Köpmangatan 29, 831 30, Östersund 

• WORKSHOP Kaide Gonzalez •

 

Välkomna till workshop i LEVIATHAN FLOW med Kaide Gonzalez!

🗓️Fredag 16 februari 2024 kl 18:30-20:30
📍Wendelas Dansstudio, Köpmangatan 29, 831 30, Östersund 

Anmälan till karolina@danscentrumnorr.se

 

Workshopen sker i samarbete med Wendelas Dansstudio och Estrad Norr. Kostnadsfritt för dig som är medlem!

BIO /

Kaide Gonzalez är en svensk/chilensk dansare, som är specialiserad på House- och Hiphopdans, och är en del av danskollektivet M A J E K O. Han har spenderat tid på Åsa Folkhögskola i Sköldinge för att fördjupa sina kunskaper om de olika streetdancestilarna och har gått: Five Style (2009-10), One Style – Hiphop (2014-15) samt One Style – House (2016-18). 2018 flyttade han till Amsterdam (Nederländerna) för att studera en danspedgogutbildning vid Academy of Theatre and Dance och tog examen 2022. 

 

Han är inte bara intresserad av att undervisa utan deltar även ofta i battles både i Sverige samt internationellt. Under 2023 var han bl a med i föreställningar i Frankrike  (skapat av kompaniet Black Sheep/CCNRB) och i Nederländerna (skapat av Alesya Dobysh). 

 

Han strävar efter att vara fri från etiketter samtidigt som han är uppmärksam på streetdancekulturen (med fokus på House och Hiphop) som han deltar i och utvecklar för närvarande sin egen rörelsepraktik som lägger grunden för hans dans, som han kallar för ‘Leviathan Flow’.

 

WORKSHOP/

Leviathan Flow är kort och gott en samling av mina intressen för dans, rörelse och improvisation som har format mitt sätt att dansa genom åren. 

 

Detta är en holistisk praktik som fungerar som ett improvisationsverktyg som kan appliceras på alla dansformer. Workshopen kommer att använda sig av element från House dans som utgångspunkt på hur man kan applicera verktyget i praktiken, men inga förkunskaper inom stilen krävs. Syftet är att hitta frihet i rörelse med vad vår kropp har tillgänglig i stunden genom kombinationen av vågor och cirklar samt nivåer. Genom dessa rörelser vägleder vi kroppen till ett tillstånd där den ”andas” (s.k. leviathan breath) som komemr underlätta att hitta ett flow. Denna workshop handlar om att låta DUet komma fram i din improvisation.

 

Foto 1: Alessio Reedjik

Foto 2: Alwin Piona

Foto 3: Tamara Robledo Oud

 

Varmt välkommen!

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. 

Håll dig uppdaterad!

Registrera dig på vårt nyhetsbrev för att få uppdateringar om våra senaste nyheter, workshops och nya föreställningar!