Skip to content
Mackie-1
Postat: June 30, 2023

Workshop Majeko

Startdatum: July 30, 2023
Slutdatum: July 30, 2023
Starttid: 12:00
Sluttid: 16:00
Pris: Kostnadsfritt
Format: Fysisk träff
Plats: Danskompaniet, Körfältsvägen 8, 831 38 Östersund

🌪️Välkomna till workshop i VOUGING, MOVEMENT & LEVIATAN FLOW med Majeko: Ida, Marcus & Kaide!

 

Workshopen annordans i samarbete med Estrad Norr och är kostnadsfri för dig som är medlem. Kom ihåg att du kan söka reseersättning. 🚗

VOUGING/ Ida “Inxi” Holmlund

Voguing kommer från ballroom scenen som är skapad av latin- och afro-amerikanska hbtq personer i Harlem New York under 60 talet. Vi kommer fokusera på stilen Vogue femme , med grundelementen : Handsperformance, catwalk, duckwalk, floorperformance , Spins & dips Popping (undervisas av Ida “Inxi” Holmlund) Popping är en funk dansstil som grundades i Kalifornien av afro- och latinamerikaner under 70-talet.

 

MOVEMENT/ Marcus Larsson

Movement är ett sätt att utforska kroppens rörelsekapacitet samt stärka kontakten med sin egna kropp. Det mest essentiella för ett lättsamt och smidigt sätt att röra sig ligger i placering och viktöverföring. Detta i sig leder även till ett mer hälsosamt och skadefritt sätt att jobba med kroppen. Vi kommer att utforska med inifrån perspektiv hur vi kan röra oss mer naturligt med ens individuella styrkor och rörlighet. Detta genom olika moment/kombinationer av medvetna rörelser där vi utforskar balans, placering, viktöverföring, rörlighet, samt akrobatiska moment så som handstående, hjulningar, bryggor m.m. Lektionen anpassas av gruppens samt individens nivå. Välkomna till en lekfull lektion där du utmanas och inspireras till nya dimensioner av rörelse.

 

LEVIATHAN FLOW / Kaide Gonzalez

Leviathan Flow är kort och gott en samling av mina intressen för dans, rörelse och improvisation som har format mitt sätt att dansa genom åren. Detta är en holistisk praktik som fungerar som ett improvisationsverktyg som kan appliceras på alla dansformer där syftet är att hitta frihet i rörelse med vad vår kropp har tillgänglig i stunden genom kombinationen av vågor, cirklar, mellannivå och golv. Dessa klasser handlar om att låta DUet komma fram i din improvisation.

 

Varmt välkommen!

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. 

Håll dig uppdaterad!

Registrera dig på vårt nyhetsbrev för att få uppdateringar om våra senaste nyheter, workshops och nya föreställningar!