Skip to content
Mackie-1
Postat: June 30, 2023

Workshop Majeko

Startdatum: July 30, 2023
Slutdatum: July 30, 2023
Starttid: 12:00
Sluttid: 16:00
Pris: Kostnadsfritt
Format: Fysisk trÀff
Plats: Danskompaniet, KörfĂ€ltsvĂ€gen 8, 831 38 Östersund

đŸŒȘVĂ€lkomna till workshop i VOUGING, MOVEMENT & LEVIATAN FLOW med Majeko: Ida, Marcus & Kaide!

 

Workshopen annordans i samarbete med Estrad Norr och Ă€r kostnadsfri för dig som Ă€r medlem. Kom ihĂ„g att du kan söka reseersĂ€ttning. 🚗

VOUGING/ Ida “Inxi” Holmlund

Voguing kommer frĂ„n ballroom scenen som Ă€r skapad av latin- och afro-amerikanska hbtq personer i Harlem New York under 60 talet. Vi kommer fokusera pĂ„ stilen Vogue femme , med grundelementen : Handsperformance, catwalk, duckwalk, floorperformance , Spins & dips Popping (undervisas av Ida “Inxi” Holmlund) Popping Ă€r en funk dansstil som grundades i Kalifornien av afro- och latinamerikaner under 70-talet.

 

MOVEMENT/ Marcus Larsson

Movement Àr ett sÀtt att utforska kroppens rörelsekapacitet samt stÀrka kontakten med sin egna kropp. Det mest essentiella för ett lÀttsamt och smidigt sÀtt att röra sig ligger i placering och viktöverföring. Detta i sig leder Àven till ett mer hÀlsosamt och skadefritt sÀtt att jobba med kroppen. Vi kommer att utforska med inifrÄn perspektiv hur vi kan röra oss mer naturligt med ens individuella styrkor och rörlighet. Detta genom olika moment/kombinationer av medvetna rörelser dÀr vi utforskar balans, placering, viktöverföring, rörlighet, samt akrobatiska moment sÄ som handstÄende, hjulningar, bryggor m.m. Lektionen anpassas av gruppens samt individens nivÄ. VÀlkomna till en lekfull lektion dÀr du utmanas och inspireras till nya dimensioner av rörelse.

 

LEVIATHAN FLOW / Kaide Gonzalez

Leviathan Flow Àr kort och gott en samling av mina intressen för dans, rörelse och improvisation som har format mitt sÀtt att dansa genom Ären. Detta Àr en holistisk praktik som fungerar som ett improvisationsverktyg som kan appliceras pÄ alla dansformer dÀr syftet Àr att hitta frihet i rörelse med vad vÄr kropp har tillgÀnglig i stunden genom kombinationen av vÄgor, cirklar, mellannivÄ och golv. Dessa klasser handlar om att lÄta DUet komma fram i din improvisation.

 

Varmt vÀlkommen!

Denna webbplats anvĂ€nder cookies. Genom att fortsĂ€tta anvĂ€nda denna sida accepterar du vĂ„r anvĂ€ndning av cookies. 

HĂ„ll dig uppdaterad!

Registrera dig pÄ vÄrt nyhetsbrev för att fÄ uppdateringar om vÄra senaste nyheter, workshops och nya förestÀllningar!