Skip to content
Norrdans_Skelleftea
Postat: October 24, 2023

Workshop NORRDANS

Startdatum: November 27, 2023
Slutdatum: November 27, 2023
Starttid: 19:00
Sluttid: 20:30
Pris: Kostnadsfritt
Format: fysisk träff
Plats: Hallen, Norrböle, 931 31 Skellefteå

Välkomna till workshop med Leo Chang Liu från Norrdans!

 

 

Kostnadsfritt för dig som är medlem i samarbete med Dans i Västerbotten och Skellefteå Dans & Balett. Kom ihåg att du kan söka reseersättning.

 

Workshopen sker i samband med föreställningen EVERLASTING EVENT tisdag 28/11 kl 19:00 på Nordanå teater i Skellefteå.

 

Norrdans föreställning Everlasting Event består av två olika föreställningar av två skilda koreografer, som båda arbetar med improvisation som föreställningspraktik. På det sätt koreograferna utforskar tid och närvaro genom sina konstnärskap, öppnar de dörrar till unika dimensioner av den mänskliga erfarenheten. Genom improvisation och ensembledans bjuder de in oss att delta i ögonblick som skapas exklusivt för stunden. I en värld där allt går i rasande fart, påminner de oss om vikten att vara närvarande i nuet.

– Improvisationen avslöjar dansarens hela verktygslåda och erbjuder en möjlighet till särskådning, virtuositet. Att som publik uppleva improvisation på scenen liknas vid att titta på sport, där teknik och skicklighet möter nuets alla omständigheter, säger Martin Forsberg, konstnärlig ledare, Norrdans.

I verket Event av australiensiska James Batchelor möter du ett repetitivt, flödande och formstarkt koreografiskt språk. Barocka ornament och ringdans samexisterar med experimentell elektronisk musik.

New York-baserade koreografen Jeanine Durning kombinerar med lätthet post- och hypermodernism i Everlasting – a new love. Durnings koreografiska verk beskrivs både som potential för filosofisk uppenbarelse och teatral katastrof. Durning kommer att trotsa dina förväntningar och utmana dina gränser genom en strid ström av rörelse, text och vibrerande närvaro.

 

Foto: Lia Jacobi

 

Varmt välkommen!

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. 

Håll dig uppdaterad!

Registrera dig på vårt nyhetsbrev för att få uppdateringar om våra senaste nyheter, workshops och nya föreställningar!