Skip to content
WS_Norrdans_Pitea
Postat: February 6, 2024

WORKSHOP Norrdans: Damini

Startdatum: March 12, 2024
Slutdatum: March 12, 2024
Starttid: 19:30
Sluttid: 21:00
Pris: Kostnadsfritt
Format: fysisk träff
Plats: Nolia City Konferens (ingång gamla regnbågen), Olof Palmes gata, Piteå

• WORKSHOP Norrdans: Damini •

 

🗓️Tisdag 12 mars 2024 kl 19:30-21:00

📍 Nolia City Konferens (ingång gamla regnbågen), Olof Palmes gata, Piteå 
✅ Anmälan till karolina@danscentrumnorr.se

Workshopen är kostnadsfri för dig som är medlem.

 

BIO / Damini Gairola 

Damini Gairola är en dansare av indiskt ursprung. Hon har dansat med kompanier i Indien och Europa, arbetat med koreografer som Ursina Tossi, Yolanda Morales, Anne Collod, Johnny Llyod, Barbara Schmidt-Rohr, Mayuri och Madhuri Upadhya, Jayachandran Palazhy. I juni 2022 presenterade hon sitt egna verk ’Thank you for your visit’ i samarbete med Maitreyee Joshi, som en del av ’Limited Edition’ på K3-Zentrum für Choreographie. Hon är intresserad och involverad i verk med queer-feministiska narrativ, inklusivitet, kommunikativa danser, avkoloniserande strukturer och vägar som ligger bortom traditionell estetik och förståelse.

 

Hon har ett diplom i rörelsekonst och mixed media från Attakkalari Center of Movement Arts, Bangalore, Indien och har även avslutat sina studier vid Contemporary Dance School Hamburg, där hon tog examen i juni 2021.

 

WORKSHOP / Midnight Oil

’Midnight Oil’ är ett verk som är nära och uppriktigt och där allt ställs på sin spets. I Liz Kinoshitas verk går det inte att undvika den meddragande pulsen och rytmen som både intar och omger rummet. Genom dynamisk dans och koreografi, nystas det i historiens trådar om  exploatering av både mänskligt liv och vår planet. I detta intensivt virtuosa verk samlas publiken runt scenens alla fyra sidor. I mitten, uppstår dans och koreografi, som gör hela rummet levande. Musiken i verket skapas av den världskända producenten George Lewis Jr., bättre känd som Twin Shadow.

 

Varmt välkommen!

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. 

Håll dig uppdaterad!

Registrera dig på vårt nyhetsbrev för att få uppdateringar om våra senaste nyheter, workshops och nya föreställningar!