Skip to content
Vasternorrland_Waibar
Postat: October 3, 2023

Workshop WAIBAR

Startdatum: October 28, 2023
Slutdatum: October 28, 2023
Starttid: 13:00
Sluttid: 15:00
Pris: Kostnadsfritt
Format: fysisk träff
Plats: Meditationskyrkan, Brunnshusgatan 11A, 871 32 Härnösand

Välkomna till workshop i WAIBAR: improvisation med Emelie Bardon!

 

Workshopen sker i samarbete med danskonsulenten i Västernorrland. Kostnadsfritt för dig som är medlem. Kom ihåg att du kan söka reseersättning.

 

BIO /
Emelie Bardon är dansare, danslärare och författare, född 1983 i Linköping, uppvuxen i Jönköping och sedan 2013 baserad i Malmö. Hon är specialiserad på europeisk modern nutida dans och genreöverskridande improvisation och intresserar sig mycket för så kallade alternativa spelplatser. Lyssnande, ljud och musik är viktiga för Emelie, liksom olika typer av rum, både inomhus och utomhus. Både platsen och ljudlandskapet är hennes danspartners.

 

WORKSHOP /

Waibar är en struktur för improvisation, som Emelie har utvecklat tillsammans med Elin Waileth. De tydligaste beståndsdelarna är anatomisk, rumslig och musikalisk medvetenhet. Workshopen består av uppvärmning, som syftar till att landa kroppen och öppna sinnena för rummet, musiken och gruppen, nörderi, där vi går in på detaljerna i alla kroppsdelar, och gestaltning med inspiration av metoden The specific image. Du kommer få chans att bli väldigt varm, att hänge dig åt musiken, att fokusera inåt och rikta din uppmärksamhet utåt, att dansa mycket och att samtala och ställa frågor. Vi kommer utforska begrepp som instrålning, inre och yttre rum, den lilla framtiden och det lilla förflutna, moving with ease och musiken som danspartner.

 

Foto 1 & 2: Felicia Korman

Foto 3: Elin Waileth

Varmt välkommen!

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. 

Håll dig uppdaterad!

Registrera dig på vårt nyhetsbrev för att få uppdateringar om våra senaste nyheter, workshops och nya föreställningar!