Skip to content
AFFISCH_WORKSHOP_HANNE_MACKIE_WEBB_2023-1200x660-1
Postat: January 2, 2024

WORKSHOP Hanne & Mackie

Startdatum: January 20, 2024
Slutdatum: January 21, 2024
Starttid: 13:00
Sluttid: 15:00
Pris: Kostnadsfritt
Plats: Danskompaniet, Körfältsvägen 8

Workshop Hanne och Mackie!

 

Varmt välkomna på helgworkshops där vi gästas av Hanne Os Wold och ”Mackie” Marcus Larsson!

 

I samarbete med Danscentrum Norr, Estrad norr och United Soul bjuder vi in till en helg med dansklasser i Waacking, Hip Hop och Floorwork. Klasserna är kostnadsfria och riktar sig främst mot ungdomar/vuxna. Du väljer själv hur många klasser du deltar på. Mer info om dansklasserna, lärarna och anmälan finner du på Danskompanietssida; följ länken. Begränsat antal platser!

 

🗓️Lördag 20 & Söndag 21 januari 2024 kl 13:00-17:00 & 12:0-15:00

📍Danskompaniet, Körfältsvägen 8

Anmälan: https://www.danskompaniet.nu/featured/workshops-20-21-jan/

 

SCHEMA Lördag 20 januari:

13:00-14:30 WAACKING med Hanne

15:00-16:00 HIPHOP med ”Mackie”

16:00-17:00 FLOORWORK med ”Mackie”

SCHEMA Söndag 21 januari:

12:00-13:30 WAACKING med Hanne

14:00-15:00 HIPHOP med ”Mackie”

 

BIO / Hanne Os Wold är en dansare, koreograf, skådespelare och performancekonstnär baserad i Oslo. Hennes konstnärskap sträcker dig från Battlegolvet, upp på scenen, genom kameran, in på klubben och ut i offentliga rummet. Hon har 20 års erfarenhet av undervisning och idag jobbar hon också som konstnärlig ledare.

 

BIO / Marcus Larsson, ”Mackie” har under många år fördjupat sig inom dansstilarna Hip Hop och House, bland annat genom Åsa Folkhögskolas utbildningar Five Styles och One Style. Han har varit aktiv inom tävlingar/battle och har bland annat vunnit HipHop weekend House 2vs2, Paris Dance Delight tillsammans med den franska dansgruppen Kaynix Supreme, vilket ledde till en finalist plats i Japan Dance Delight. Marcus har även en stor passion för att dela det han har fått med sig genom sin resa i dansen. Han har över 17 års erfarenhet som danspedagog och har undervisat på utbildningar så som Åsa folkhögskola, Danshögskolan, Karlstad universitet osv. Samt diverse dansskolor runt om i Sverige samt en del utomlands.

 

WORKHOP / Waacking er en skeiv dansestil som ble til tidlig på 70-tallet i Los Angeles. Stilen henter blant annet inspirasjon fra stumfilm, tegnefilm, musikaler og gamle Hollywood-stjerner. Waacking er en karakteristisk dansestil som benytter seg av raske og skarpe armbevegelser, poseringer og dramatisk historiefortelling. I løpet av workshopene vil vi lære mer om stilens opprinnelse og inspirasjonskilder, gå gjennom basics, gjøre enkle freestyleøvelser og lære en koreografi!

 

WORKSHOP / Floorwork; det mest essentiella för att lätt och smidigt röra sig på golvet i så kallat floorwork ligger i placering och viktöverföring. På denna lektion kommer vi utforska olika positioner och placeringar av kroppen för att upptäcka nya sätt hur vi kan dansa/röra oss på golvet. Detta gör vi genom olika koncept, specifika moves, positioner och kombinationer. Vi kommer även att prova lite mer akrobatiska rörelser så som handstående, hjulningar, bryggor m.m. för att utforska ytligare en dimension av floorwork. Lektionen anpassas av gruppens samt individens nivå. Välkomna till en lekfull lektion där du utmanas och inspireras till nya dimensioner av rörelse.

 

WORKSHOP / Hip-Hop är en dansstil skapad av afro- och latinamerikaner. Dansstilens karaktär är lekfull och social, med många olika danser så kallade “Social party dances”. Vi kommer att utforska essensen av dansstilen genom grundpelarna: bounce, rocking, groove och drops. Detta genom olika övningar, koncept, tekniker och social party dances. Vi kommer även ha stort fokus på det individuella uttrycket genom att utforska sin egna stil inom dansstilen. Lektionen anpassas efter gruppens nivå. Välkommen till en lekfull klass både inom dansstilen samt i ditt personliga uttryck.

 

Varmt välkomna!

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. 

Håll dig uppdaterad!

Registrera dig på vårt nyhetsbrev för att få uppdateringar om våra senaste nyheter, workshops och nya föreställningar!