Skip to content
Dansbandet-foto-bred-1-4
Postat: August 18, 2023

Folk - dans och turer om figurer

Detaljer
Spelpriod: September 2023 - December 2025
Max publik: Skolföreställning: 60 barn + personal. Offentlig föreställning: ingen maxpublik
Programlängd: 35 min
Scenyta: Min. 7x7 m
Bygg-/Rivtid: 2 h/1 h
Teknik: 10 A, ljudanläggning med AUX-sladd.
Krav på mörkläggning: Nej
Pris: Skolföreställning: 14 000 kr. 2:a samma dag och plats: 7000 kr. Offentlig föreställning: 18 000 kr. 2:a samma dag och plats: 9000 kr.
Kontakt
Kontaktperson: Karin Raudsepp
Play Video

“Folk – dans och turer om figurer” har sin utgångspunkt i boken “Folk – främlingar och vänner nån du kanske känner” av Emma och Lisen Adbåge och musikalbumet “Folk – dikt och toner om personer” av Britta Persson. 

Publiken bjuds in i Folk-världen där de får uppleva fartfylld dans i kombination med interaktiva rörelse- och ljudlekar, dramatisk vardagspoesi och en filosofistund mellan publik och dansare. 

Någon köper två paket med pulvermos och någon undrar vad som händer när man dör, någon ångrar att den råkat äta upp marsipanrosen och någon besöker romantiska städer med bara fint väder. Människa och kundvagn möts i en ömsint tryckare, hejarklacken skanderar innehållet i en upphittad inköpslista, en trehövdad kroppsmaskin bygger en kärleksförklaring till mage, röv och händer. Helt enkelt en hyllning till det stora och det lilla i livet.

Läsfrämjande dans:
Med dans som metod vill vi med flera olika ingångar i litteraturens magiska värld bidra till intresse för ord och böcker. Vi hoppas att ”Folk – dans och turer om figurer” ska kunna erbjuda en väg in till litteraturens och musikens värld med målet att uppmuntra läsande, språkglädje och kulturutövande hos barn.

Workshop: 
Workshopen erbjuds både i anslutning till föreställningen och separat. I den touchar vi tillsammans med eleverna bokens tema från flera olika håll; de är aktivt deltagande utifrån koncept som boken, musiken och dansföreställningen innehåller och skapar även egna arbeten genom dans, bild, musik och dikt. Eleverna får läsa boken, lyssna på och sjunga till musiken samt prova på rörelser från föreställningen.
 

Vi skräddarsyr gärna ett upplägg baserat på behov och önskemål. Workshopens längd går också att anpassa. 

Funktionsanpassning:
I och med att vi är dansare med pedagogisk utbildning som har erfarenhet och kompetens kring att möta människor med olika funktionsvariationer, anpassar vi föreställningens interaktiva moment samt innehållet i workshopen efter dessa. 

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. 

Håll dig uppdaterad!

Registrera dig på vårt nyhetsbrev för att få uppdateringar om våra senaste nyheter, workshops och nya föreställningar!